Samsung Galaxy S24

Stiže Samsung Galaxy S24

Stiže Samsung Galaxy S24

Prema najsvežijim informacijama, Samsung je upravo objavio da će strategija cena za dolazeću Galaxy S24 seriju premijum pametnih telefona, ostati dosledna u odnosu na prethodnu seriju, Galaxy S23.

Uprkos trenutnim ekonomskim izazovima, južnokorejski tehnološki gigant ima nameru da zadrži konkurentske cene kako bi stimulisao prodaju na globalnom tržištu koje konačno pokazuje znake oporavka i najavljuje bolje dane.

Izveštaj koji je procureo iz pouzdanog južnokorejskog medijskog izvora, a prenosi SamMobile, ne samo da potvrđuje informacije o cenama, već i baca novo svetlo na jako poželjnu funkciju – hitno slanje tekstualnih poruka putem satelita. Ova funkcionalnost, koja je dugo bila predmet glasina za seriju Galaxy S24, sada je navodno potvrđena putem procurelog snimka ekrana koji možete videti ispod.

Neimenovani model iz Galaxy S24 linije eksplicitno se pominje da podržava hitno slanje poruka putem satelitske veze, stavljajući ga u istu ligu sa najnovijim iPhone uređajima i određenim Huawei telefonima.

Samsung Galaxy S24 rame uz rame sa iPhone i Huawei telefonima

Izveštaj ukazuje da će svi modeli unutar serije Galaxy S24 imati ovu funkciju hitnog slanja poruka putem satelita, bez obzira na čipset. Samsung tvrdi da se pridržava 3GPP standarda za ovakve veze, čime pokazuje posvećenost pružanja pouzdane opcije hitne komunikacije svojim korisnicima. Međutim, ostaje da se vidi da li će ova funkcija biti univerzalno dostupna od samog lansiranja na svim tržištima, globalno.

Odluka Samsunga da zadrži cene na nivou iz prethodne godine, potiče iz strateške vizije kompanije da zauzme još veći deo tržišta. Nudeći više funkcija uz stabilne cene, Samsung ima nameru da privuče potrošače i prestigne konkurenciju. Ambiciozan cilj kompanije je postizanje povećanja prodaje od 10% u odnosu na prethodnu godinu, sa planovima da isporuči ukupno 33 miliona jedinica Galaxy S24.

Da bi postigao ovaj cilj, Samsung planira da iskoristi čip Exynos 2400 za osnovne modele i modele Plus na određenim tržištima, omogućavajući uštede u troškovima bez kompromitovanja performansi. Međutim, očekuje se da će premijum model Galaxy S24 Ultra biti opremljen posebnom verzijom čipseta Snapdragon 8 Gen 3 širom sveta, obezbeđujući vrhunske performanse i doslednost korisničkog iskustva.

Potrošači s nestrpljenjem očekuju dodatne detalje i zvanično lansiranje serije Galaxy S24 kako bi iskusili najavljene funkcije iz prve ruke.

Preuzeto sa

https://benchmark.rs/