Šta donosi iPhone 15? - mobilniSvet.net

Šta donosi iPhone 15, stiže li nam ULTRA?

Šta donosi iPhone 15, stiže li nam ULTRA?

Očekuje se da će Apple lansirati iPhone 15 u drugoj polovini 2023. godine, ali već sada se na društvenim mrežama govori o dizajnu i potencijalnim izmenama u odnosu na iPhone 14. Twitter nalog Apple Hub jedan je od onih koji često objavljuju nepotvrđene informacije o novim uređajima. Sveže objave govore o promenama u dizajnu zadnjih kamera koje će biti izbočene. Dizajn spoljašnjosti telefona biće prepoznatljiv po zaobljenim ivicama koje podsećaju na Apple Watch. Detalji o rasporedu kamera još uvek nisu poznati.

Kakve su očekivane specifikacije iPhone 15 i iPhone 15 plus?

Pored mogućih promena u dizajnu ivica i pozadinske strane, Apple Hub donosi potencijalne specifikacije uređaja koji će biti svojevrsni odgovor na Samsung Galaxy S23. Veruje se da će iPhone 15 zadržati istu dijagonalu ekrana - 6,1 inča, a dijagonala iPhone 15 plus 6,7 inča. Izvor kaže da će telefoni imati blago zakrivljeni ekran i 2.5D staklo.

Kamera novog iPhone 15 imaće senzor od 48 mega piksela, a uređaj pokreće Apple procesor A16 sa 6 GB radne memorije. Brzina povezivanja ekvivalentna je modelima serije iPhone 14 i omogućena je USB-C priključkom.

Prema ranijim izveštajima, iPhone 15 Ultra imaće jačinu osvetljenja od 2.500 lumena. Među najnovijim modelima bi se mogao pojaviti iPhone Ultra, kao naslednik Pro Max iz iPhone 14 serije, piše The Economic Times.

O čemu se iPhone 15 razlikuje od prethodnika?

Umesto nerđajućeg čelika, očekuje se da će iPhone 15 Pro modeli imati okvir od titanijuma. Ovaj materijal koristi se za proizvodnju Apple Watch Ultra, a jedan od razloga pomenute odluke krije se u većoj izdržljivosti. Zbog toga kupce očekuje i viša cena pomenutog modela u odnosu na prethodnika iz serije iPhone 14.

Trebalo bi da iPhone modeli imaju solid-state tastere za kontrolu jačine zvuka i napajanja, slične tasteru „Home“ na iPhone 7 ili Force Touch trackpad na MacBook računarima, prenosi MacRumors.

Predstavljanje iPhone 15 neće biti održano pre druge polovine 2023. godine kada bi Apple trebalo da objavi sledeće telefone:  iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max (Ultra).