Revolucionarni Tecno Phantom X

Revolucionarni Tecno Phantom X

Tecno, poznati proizvođač pametnih telefona, predstavio je tri revolucionarne inovacije koje stižu na Phantom X pametni telefon

Tecno, poznati proizvođač pametnih telefona, predstavio je tri revolucionarne inovacije koje stižu na Phantom X pametni telefon, na svom događaju Future Lens koji se održao ove nedelje u Šangaju. Fokus je bio na seriji Phantom X, koja će integrisati ove napredne tehnologije u svoj kamera sistem, obećavajući korak napred u mobilnoj fotografiji.Prva od ovih inovacija je Tecno-ov W-oblikovani, podesivi otvor blende, inspirisan okom sipe. Sposobna da se nosi sa izazovnim uslovima osvetljenja, kao što je jaka pozadinska svetlost, W-oblikovani otvor blende obećava eliminaciju odsjaja i poboljšanje ukupnog kvaliteta slike, piše Forbes.

I to nije bilo sve, jer je Tecno predstavio prvo tečno telefoto makro sočivo ugrađeno u periskopski modul. Tehnologija tečnog sočiva nije potpuno nova, ali implementacija Tecno-a unutar periskopskog modula potpuno menja igru.

Tečno sočivo kompanije Tecno koristi napon za dinamičko prilagođavanje zakrivljenosti sočiva

Prevazilazeći tradicionalne izazove makro fokusiranja u dvodelnom kućištu, kompanijino tečno sočivo koristi napon za dinamičko prilagođavanje zakrivljenosti sočiva, postižući impresivno fokusiranje na makro daljinama već od 5cm. Dizajn ne samo da omogućava makro sposobnosti, već i omogućava korišćenje velikog senzora, obećavajući izuzetan kvalitet slike.

Za razliku od konvencionalnih pametnih telefona koji koriste ultrawide kamere za makro snimke, Tecno-ov pristup periskopskom zum objektivu nudi dužu fokalnu udaljenost, minimizirajući distorziju i otvarajući put pravoj makro fotografiji.

Phantom X bi trebao prvi pametni telefon sa sve tri novine

I za sam kraj, Tecno je predstavio svoju treću, ali ovaj put softversku inovaciju – Universal Tone tehnologiju. Ova napredna funkcija koristi tri AI-pokretana motora kako bi usavršila tonove kože na fotografijama. Multi-Skin Tone Restoration Engine kalibriše i prilagođava tonove kože pomoću spektralne matrice boja, zasnovane na istraživanju hromatske boje kože.

ocal-Tuning Engine identifikuje osobe unutar scene, te optimizuje toniranje za upečatljivije slike. Computational Portrait Engine (CPE) dodaje završnu obradu, osiguravajući vizualno ugodan estetski utisak.

Iako Tecno nije otkrio koji će specifični proizvodi debitovati sa tečnim sočivom i W-oblikovanom otvorom blende, svi pogledi su uprti u seriju Phantom X.

Nestrpljenje raste, a entuzijasti se nadaju da će svedočiti ovim inovacijama već na predstojećem Mobile World Congress-u zakazanom za februar iduće godine. Tecno događaj Future Lens nesumnjivo je postavio scenu za novo doba mobilne fotografije, a kako će konkurencija reagovati na njihove inovacije, ostaje da vidimo.