Oppo Find X7 Ultra - VRHUNSKE TEHNOLOGIJE KAMERE - mobilniSvet.net

Oppo Find X7 Ultra - VRHUNSKE TEHNOLOGIJE KAMERE

Oppo Find X7 Ultra, sa svoje četiri kamere od 50 MP i revolucionarnim funkcijama, spreman je da promeni igru u konkurentnom svetu vodećih pametnih telefona

Oppo Find X7 Ultra, sa svoje četiri kamere od 50 MP i revolucionarnim funkcijama, spreman je da promeni igru u konkurentnom svetu vodećih pametnih telefona.

Find X7 Ultra se ponosi impresivnim četvorostrukim sistemom kamera, koji uključuje ne jedno, već dva periskopska zoom sočiva, čime postaje prvi telefon na svetu sa takvim rešenjem, piše T3. Senzori od 50 megapiksela, podržani od strane Hasselblada, nude širok raspon fokusa, obećavajući izuzetne fotografske mogućnosti. Glavni senzor, druga generacija Sony 1-inčnog senzora, ogromnih je 60% veći od senzora u iPhone 15 Pro Max, što naglašava posvećenost kompanije Oppo pružanju vrhunske slike.

Međutim, evo kvake – nećete moći da dobijete ovaj revolucionarni uređaj osim ako se ne nalazite u Kini. Oppo je saopštio da trenutno nema konkretne planove za puštanje Find X7 Ultra izvan svojeg matičnog tržišta. Ova odluka može razočarati Androidaše i ljubitelje fotografije širom sveta, te podstaknuti spekulacije o povlačenju Oppo-a sa internacionalnih tržišta.

Pogledajmo koje su to ključne karakteristike sistema kamere OPPO Find X7 Ultra:

  • Glavna (23mm): Senzor od 1 inča (Sony LYT-900), otvor blende f/1.8, optička stabilizacija (OIS)
  • Super-tele (135mm): 1/2.51 inča (Sony IMX858), otvor blende f/4.3, OIS
  • Telefoto (65mm): 1/1.46 inča (Sony IMX890), otvor blende f/2.6, OIS
  • Širokougaona (14mm): 1/1.95 inča (Sony LYT-600), otvor blende f/2.0

Veliki senzori nude izraženu dubinu polja, pružajući potencijal za fantastične efekte zamućenja pozadine i oštrine prednjeg plana. Find X7 Ultra takođe poseduje Oppo HyperTone Image Engine, obećavajući realnije rezultate u suprotnosti sa imenom koje sugeriše na “hiper-realnost”.

Osim toga, uređaj podržava Dolby Vision HDR video snimak pri 60fps glavne kamere, što je značajna funkcionalnost za ljubitelje video zapisa.

Van ovih impresivnih mogućnosti kamere, Oppo Find X7 Ultra se ističe i po hardverskim specifikacijama koje sve to podržavaju:

  • Snaga: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, do 16GB LPDDR5X RAM
  • Ekran: 6.82 inča, 3168 x 1440 piksela, adaptivna brzina osvežavanja od 1-120Hz, Ultra HDR
  • Baterija: 5000 mAh, brzo punjenje od 100 W (bežično punjenje od 50 W)
  • Završna obrada: Ocean Blue, Sepia Brown, Tailored Black

Ekran od 6.82 inča, koji je u konkurenciji sa Samsung Galaxy S23 Ultra, zakrivljen je za jedinstven vizuelni utisak. Dizajn telefona, sa mešavinom tekstura i staklene poleđine sa istaknutim delom kamere, razlikuje ga od konkurencije.

 

Iako Oppo Find X7 Ultra možda nije dostupan za globalnu kupovinu, njegove izuzetne karakteristike i napredna tehnologija podsećaju gigante industrije, Apple i Samsung, da je konkurencija žestoka i da ne sedi skrštenih ruku. Dok ljubitelji pametnih telefona s nestrpljenjem očekuju šta dolazi sledeće, najnoviji model Oppo-a nesumnjivo postavlja novi standard za mobilnu fotografiju.

 

Preuzeto sa

https://benchmark.rs/vesti/uredaji/oppo-find-x7-ultra-postavlja-novi-standard-u-tehnologiji-kamere-apple-i-samsung-zabrinuti/