Novi Lenovo laptop je hibrid - mobilniSvet.net

Novi Lenovo laptop je hibrid

ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid je novi Lenovo laptop i kako mu samo ime kaže, to je hibrid koji radi na dva operativna sistema – Windows i Android tablet

Iako hibridni uređaji nisu novost, Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid laptop donosi novi pristup u ovom pogledu s obzirom na to da može da radi na dva različita operativna sistema. Ipak, to nije klasični spoj laptop-tablet uređaja, jer je novi Lenovo laptop hibrid u pogledu u kom bukvalno predstavlja dva odvojena uređaja u jednom.

Dakle, ne radi se samo o jednom uređaju s dva režima, kao kod tradicionalnih laptop-tablet kombinacija, već je u stvari reč o Android računaru, ali i Windows računaru, spojenim u jednoj jedinici.

U laptop režimu, ovaj uređaj funkcioniše kao normalan Windows računar sa Intel Core Ultra 7 procesorom, jednim terabajtom SSD-a sa do 32 GB radne memorije. Međutim, kada odvojite njegov OLED ekran dužine dijagonale od 14 inča i 2,5K rezolucije, on se pretvara u Android tablet sa ekranom na dodir, Qualcom Snapdragon 8+ čipom, 12 GB RAM-a i prednjom i zadnjom kamerom.

Drugi režim, tvrdi kompanija, posebno je koristan uz Lenovo Tab Pen Plus za prezentaciju slajdova, ističe kompanija na ovogodišnjem CES sajmu.

Svaki deo ovog uređaja ima posebnu bateriju – 38 vat časova u tabletu i 75 vat časova u laptopu – što znači da se one mogu koristiti nezavisno ili zajedno povezivanjem na monitor, tastaturu ili miš.

Korisnici čak mogu bežično povezati tastaturu kao dodatak za tablet, a „Hybrid Stream“ režim omogućava korisniku da uređaj koristi kao standardni laptop, ali s malim prozorom sa strane gde on može pristupiti Android aplikacijama u „visokom kvalitetu i niskom latencijom“, navodi Lenovo.

Iako kompanija kaže da je novi Lenovo laptop dizajniran za kreatore medijskog sadržaja, dizajnere i logističke profesionalce, dodaje da je ThinkBook Plus Gen 5 dizajniran za skoro svaki zadatak i da bi gotovo svaki korisnik mogao da ima koristi od dvostruke funkcionalnosti. ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid koštaće od 1.999 dolara naviše, a trebalo bi da bude dostupan na tržištu u drugom kvartalu ove godine.