Kompanija vivo predstavila svoj OS

Kompanija vivo predstavila svoj OS

Kompanija vivo predstavila svoj OS

Kompanija vivo zvanično je predstavila novi Funtouch OS 13 za korisnike u Evropi. Zasnovan na nedavno predstavljenom Android 13 operativnom sistemu, ovaj korisnički interfejs predstavlja rezultat kompanijinog vrednovanja dizajna i novih poboljšanih opcija personalizacije, nadograđenim funkcijama privatnosti i bezbednosti, kao i novim kontrolnim funkcijama za neometano i još bolje korisničko iskustvo. Kompanija vivo teži da potrošačima, pored pružanja besprekornog iskustva, pruži uređaje uz koje mogu da iskažu svoju kreativnost i jedinstvenost.

Mogućnost personalizacije sada i na ekranu

Funtouch OS 13 omogućava potrošačima više kreativne kontrole nad početnim ekranom. Sa funkcijom monohromatskih ikona, sada imate mogućnost da menjate boju ikona na svom početnom ekranu kako bi se slagale sa interfejsom pozadine, sistema i aplikacija na taj način ispoljili svoju individualnost.

Pored toga, nov sistem vam omogućava da prilagodite boje na korisničkom interfejsu sistema i ugrađenim aplikacijama, uključujući panele sa obaveštenjima, kontrolu jačine zvuka, kalkulator i sat. Sistem može da koristi boju postavljene pozadine i teme da bi odredio odgovarajuću nijansu boje, primenjujući je na interfejs aplikacije kako biste uređaju dali lični pečat. 

Unapređena zaštita i bezbednost

Nova funkcija zaključavanja aplikacija pomaže u čuvanju bezbednosti osetljivih podataka, zbog čega potrošači ne moraju da brinu o bezbednosti i privatnosti. Kada druga osoba koristi uređaj, funkcija zaključavanja na dva nivoa drži izabranu aplikaciju otvorenu i sprečava pristup drugim aplikacijama na uređaju. Ova funkcija omogućava veću fleksibilnost jer vlasnici mogu da podese parametre i kontrolišu dozvoljene radnje unutar pinovane aplikacije kada drugi ljudi koriste uređaj.

Ovo ažuriranje takođe omogućava potrošačima da sakriju fotografije i video zapise, kao i da različitim aplikacijama dopuste selektivni pristup određenim fotografijama, čime se sprečava mogućnost da neko neželjeno gleda sadržaj na njihovim uređajima i dodatno poboljšava zaštita.

Poboljšana kontrola i funkcije jednostavne za korišćenje za bolje korisničko iskustvo

Kako bi korisničko iskustvo vivo uređaja bilo jednostavno, Funtouch OS 13 takođe ima poboljšano upravljanje aplikacijama, iManager, koji posebno pomaže u praćenju vremena korišćenja aplikacije. Ako je upotreba CPU-a previsoka, potrošači mogu isključiti tu aplikaciju jednim dodirom. iManager takođe može da spreči pregrevanje smanjenjem broja aktivnih aplikacija i podešavanjem frekvencije procesora na osnovu funkcije hlađenja telefona.

Pored ažuriranja vremenske prognoze, kontrolna tabla takođe sadrži AQI karticu za potrošače koji vode računa o zdravlju i koji žele da odmah provere najnovije informacije o kvalitetu vazduha sa dostupnim detaljnim indeksom PM2.5.

Sa dobro poznatim vrhunskim vivo iskustvom u mobilnoj fotografiji, očekuju se nove nadogradnje za fotografije i video zapise. Profesionalna opcija viewfinder režim olakšava fotografisanje sa novim stabilizatorom u obliku prstena koji pomaže u ublažavanju efekata drhtavih ruku.

Novi OS takođe je unapredio proces uređivanja video snimaka, omogućavajući korisnicima da utišaju zvuk videa dok uređuju snimak, pa čak i da precizno podese jačinu zvuka u svakom segmentu video snimka, čime se olakšava kreiranje video snimaka profesionalnog kvaliteta.

Što se tiče kontrola pristupačnosti, poboljšanja su napravljena sa korekcijom boja i inverzijom, kao i mogućnošću uklanjanja animacija za korisnike sa specifičnim potrebama, kao što su oštećenje vida.

Operativni sistem Funtouch OS 13 će biti dostupan od 24. oktobra 2022. godine, prvo kod modela X80 Pro. vivo će postepeno donositi Funtouch OS 13 većem broju potrošača širom sveta sa najinovativnijim iskustvima do sada.

PR tekst