iPhone 15 donosi dizajn nalik Android telefonima - mobilniSvet.net

iPhone 15 donosi dizajn nalik Android telefonima

iPhone 15 donosi dizajn nalik Android telefonima

Nova generacija Apple iPhone 15 mobilnih telefona bi trebalo da se pojavi ove jeseni. Kako vreme prolazi, iako smo još uvek 8 meseci od tog momenta, sve više informacija dolazi od strane insajdera bliskih ovoj kompaniji.

Današnja informacija govori o tome da će iPhone 15 uređaji imati istu veličinu ekrana kao i postojeća iPhone 14 linija. Međutim, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max (Ultra) će imati vidno tanje okvire i prelepe zaobljene bočne ivice.

iPhone 15 donosi promene u dizajnu. Male, ali uočljive.

Glasine koje prenosi @ShrimpApplePro tvrde da će iPhone 15 i iPhone 15 Pro dobiti ekran dijagonale 6.1 inča. Sa druge strane, veći ekran od 6.7 inča je rezervisan za najjače iPhone 15 Plus i iPhone 15 Ultra modele. Ako se ova informacija ispostavi kao tačna, to znači da će “Plus” model dobiti novu šansu od godinu dana dokazivanja na tržištu, uprkos očigledno slaboj, trenutnoj prodaji.

Najnovije informacije tvrde da će iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra dobiti vidno tanje ivice oko ekrana u odnosu na prethodne modele. Dok će tanki okviri biti vidljivi samo na najskupljim modelima, dotle će ostali modeli u liniji četiri nova telefona, po prvi put dobiti zaobljene bočne ivice.

Nagađanja u vezi dolaska zaobljenih ivica na nove iPhone modele imaju utemeljenje u novom dizajnu MacBook Pro linije prenosnih računara koji je takođe doneo malu promenu. On koristi i dalje tzv “pločasti” dizajn ali umesto tradicionalno oštrih ivica je dobio mnogo atraktivnije, zaobljeno kućište.

Dobre stvari su zadržane i na novoj seriji

Ovakav dizajn novih iPhone telefona bi mogao da stvori vizuelni efekat sličan onom koji imaju  najnoviji Apple Watch uređaj. Izveštaj takođe tvrdi da će “Dynamic Island” dobiti sva četiri telefona iz iPhone 15 linije. Ekrani na novim telefonim će nastaviti da koriste keramički premaz za bolju izdržljivost na mehanička oštećenja i ogrebotine.

Takođe  se tvrdi da će izrez sa delom sočiva kamera ostati iste veličine kao i da će prednja, selfi kamera imati identične specifikacije kao i ona na postojećem iPhone 14 modelu.

Navedene promene, male ali evidento uočljive, dovešće do promene pa će novi Apple iPhone 15 svakako podsećati na Android “flegšip” modele. Ipak, on će i dalje ostati karakteristično, prepoznatljivog izgleda zbog potpuno ravne površine ekrana, jedinstvenog “notch-a” i originalnog oblika dela sa sočivima glavne kamere.

Prema istim izvorima, novi iPhone 15 bi u potpunosti mogao da odbaci fizičke tastere i Lightning port, dok bi najjači modeli u liniji mogli da dobiju najnoviji 3-nm čipset. Pojedini izvori sugerišu da će “vanila” modeli biti dostupniji širem krugu korisnika zahvaljujući manjim cenama u odnosu na modele iz 2022. godine, ali se isto tako tvrdi da će Ultra model biti još skuplji.