Apple 2024. godine predstavlja skuplji iPhone Ultra - mobilniSvet.net

Apple 2024. godine predstavlja skuplji iPhone Ultra

Apple 2024. godine predstavlja skuplji iPhone Ultra

Poznati novinar Mark Gurman ranije je predvideo da bi iPhone Ultra model mogao da zameni Pro Max već ovogodišnjim iPhone 15. Ipak, u novom tekstu za Bloomberg Gurman piše da iPhone u svojoj ponudi želi moćniju i skuplju verziju ovog telefona. To znači da bi Ultra trebalo da ima višu cenu i od iPhone 14 Max Pro koji se u maloprodaji može naći od 1.099 dolara pa naviše, zavisno od specifikacija uređaja.

Šta kupcima donosi iPhone Ultra?

Prošle nedelje je izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk govorio o zaradi i tom prilikom nije isključio mogućnost povećanja cene telefona. Kuk veruje da su kupci spremni da izdvoje više novca, kada znaju da će dobiti bolji proizvod.

„iPhone je postao sastavni deo života ljudi. Kupci su spremni da potroše veći novac, kako bi dobili najbolje u određenoj kategoriji uređaja“, objašnjava Kuk.

Još uvek se pouzdano ne zna koje karakteristike može imati iPhone Ultra, ali Gurman očekuje dodatna poboljšanja kamere, brži procesor i možda veći ekran. Uz to, trebalo bi očekivati i napuštanje sadašnjeg modela punjača i zamena bežičnim uređajem, piše The Verge.

 

Apple je implementacijom vrhunskih rešenja u Pro i Pro Max modelima dao potrošačima razlog da plate više. Prošle godine predstavljen je servis Dynamic Island koji je ekskluzivno dostupan za iPhone 14 Pro i Pro Max. Gurman kaže da Apple planira uvođenje novih opcija koje će biti dostupne posle predstavljanja telefona iPhone 15. Krajem januara je Apple lansirao novi operativni sistem za mobilne telefone iOS 16.3 sa unapređenim konceptom bezbednosti koji podrazumeva fizičke ključeve