Call Centar: 066.6.000.555
Naziv telefona : Motorola Defy bela
Garancija na telefon : DA
Ukupan broj pregleda ovog modela : 14448 puta
Ovaj model trenutno nemamo na stanju

Opis modela Motorola Defy bela

Segment izdržljivih telefona motorola defy je relativno ograničen i trenutno je zaokupljen proizvođačima koji je fokusiraju na jednu oblast (kao što je Sonim) ili pristupačnim telefonima kompanije Samsung. Razvoj ovog segmenta odavno je zaustavljen budući da potražnja za ovakvim uređajima nije rasla te da proizvođači nisu bili zainteresovani za investiranje. Prvi uređaji kompanije Samsung bili su uspešni pa su tako i drugi postali zainteresovani i počeli da nude svoja sopstvena rešenja. Čini se da je obrazloženje kompanije Motorola, koje je dovelo do stvaranja DEFY bilo isto. To zapravo nije tako. Treba imati na umu da na teritoriji SAD kompanija Motorola proizvodi portabl predajnike za vojsku i policiju. Kompanija ima dovoljno iskustva u toj oblasti ali to iskustvo nije bilo iskorišćeno ni u jednom komercijalnom modelu. Izdržljivi modeli kompanije Motorola bili su malo poznati u Evropi pre DEFY najave a kompanija nije bila povezivana sa sličnim uređajima. Pitajte bilo kog prijatelja da li Motorola prodaje izdržljive telefone? Odgovor će verovatno biti negativan.

Ova opcija je daleko od istine. Motorola poseduje najveći broj patenata kada su u pitanju izdržljivi uređaji. Na primer, u januaru mesecu 2009. godine Motorola je na teritoriji SAD predstavila Tundra VA76r, prvi izdržljivi model telefona na preklop na svetu. Velika većina kompanija pokušava da minimizuje broj pokretnih komponenti i favorizuje monoblok modele. Motorola prkosi ovome pa je tako predstavila model na preklop koji ispunjava MIL-STD 810F standard američke vojske. Veoma je važno biti upoznat sa zahtevima ovog obaveznog standarda za sve radio uređaje za američku vojsku. Radne temperature su u opsegu između -20°C i +60°C. Ovaj model može biti uskladišten na temperaturama između -40°C i +75°C. Slični uređaji su testirani u uslovima teške magle, pod uticajem soli, peska i vibracija, itd. Nakon svih ovih testiranja boja i tekstura aparata moraju ostati neizmenjeni. Za razliku od drugih vojnih testova izdržljivosti ovaj između ostalog podrazumeva i uticaj velike toplote. Korišćenjem specijalne kamere temperatura se lagano povećava za pet stepeni a telefon bi trebalo da nastavi da radi. Postoje i neki drugi parametri ali glavna tačka je da su zahtevi striktni te da ih Tundra sa lakoćom ispunjava. Nedavno je vršeno testiranje tako što je pokušano uništavanje nekoliko modela na fizički način a svi pokušaji su probali. Grupa ljudi je nakon dvadeset minuta uzaludnog truda čak igrala fudbal koristeći model Tundra umesto fudbalske lopte pa ni tada nije bilo uspeha. Na osnovu ovoga slobodno možemo reći da je Motorola jedinstvena kompanija sa bogatim iskustvom na ovom polju koje je u potpunosti iskorišćeno kada je reč o Motorola DEFY.

Melodije zvona su glasne što važi i za vibraciju i zaista je teško ne čuti ih ili ne osetiti. Kvalitet komunikacije kod ovog modela je interesantan. Generalno nemam primedbi ovde već je sve odlično.

Kod evropskih primeraka modela DEFY je postajao problem sa zvučnikom. U pitanju je neispravnost koja je nastala prilikom izrade uređaja i koja je verovatno prisutna kod svih uređaja. Pod garancijom možete zameniti zvučnik što se mora uraditi odmah ukoliko živite u zemlji u kojoj ne postoje Motorola servisni centri.

Veoma je nezgodno kupiti DEFY sa nedostacima ali u pitnaju je jedini nedostatak telefona koji je veoma privlačan u svim ostalim aspektima. Ovo će svakako uticati na prodaju ali treba napomenuti da ovaj model nudi do sada neviđenu vrednost za uloženi novac. U pitanju je prvi Anroid uređaj sa IP 67 stepenom zaštite. Kao drugo, dobijate MOTOBLUR interfejs koji upotpunjuje standardni Android interfejs veoma uspešno (galerija, muzički plejer, widgeti prilagodljive veličine, itd). Fanovima muzike će nepostojanje ekvilajzera svakako biti minus. Kvalitet zvuka je ipak vrlo pristojan.

Telefon ima svoj karakter i prijatan je za korišćenje. Ima dosta razlika u poređenju sa tradicionalnim Androidom koje prilično unapređuju ovaj uređaj. Kao korisnik modela HTC Desire mogu da potvrdim da je DEFY veoma pogodan za rad.

Reći ću jasno da mi se dopada ovaj uređaj. On je kompaktan i relativno jeftin. Zvanično ga je moguće kupiti samo u SAD,Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

U svom segmentu cena ovog smart telefon definitivno impresionira. U pitnaju je dobro Android rešenje koje ima dosta snažnih tačaka. Dodajmo tome odličan faktor izdržljivosti i imamo telefon bez konkurencije. Ne bih preporučio naručivanje nekog drugog uređaja iz inostranstva ali u slučaju modela Motorola DEFY reći ću da je to rizik koji vredi.

Kao bonus ovom tekstu reći ću da Motorola planira da predstavi dva slična modela u toku leta 2011 ali oni će biti gotovo dvostruko jeftiniji i neće biti otporni na vodu (biće korišćen IP54 standard umesto IP67). Ovi monoblok uređaji sa ekranima osetljivim na dodir će ipak izgledati veoma dobro.

Sajt mobilnisvet.net je internet prodaja mobilnih telefona najpoznatijih svetskh brendova kao što su Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd. Mobilni svet je sajt sa jednostavnom idejom koji nastoji informisati posetioce o mobilnim telefoima, prodaji i cenama mobilnih telefona. Posetioci mogu direktno preko stranice modela videti specifikacije, video, 3d prikaz, upustvo i cene mobilnih telefona. Mobilni svet tezi da ima najveci izbor i najnize cene mobilnih telefina u Novom Sadu, Beogradu odnosno u Srbiji, a najniza cena izdvaja od drugih upravo mobilnisvet.net koji je iskljucivo internet prodaja renomiranih svetskoh proizvodjaca(Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd.). Online web shop sa Isporukom mobilni telefona je sirom Srbije, na Vasu adresu za 24h
Na našem sajtu su prikazani svi najaktuelniji novi modeli i cene koje se svakodnevno ažuriraju.

Mobilni telefon Motorola Defy bela prodaja po AKCIJSKOJ ceni: 0 dinara u Srbiji. Originalno fabričko pakovanje Motorola Defy bela mobilnog telefona sa garancijom. Isporuka po Srbiji za 24h. Pogledajte slike i detaljne karakteristike Motorola Defy bela telefona. Poručite telefonom ili online. Vaš mobilnisvet.net
OSNOVNI
PODACI
Poznat kao
Mreže 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA
Dimenzije 107 x 59 x 13.4 mm
Masa 118 grama
Oblik monoblok
Tastatura touchscreen
Procesor TI OMAP3610
Takt procesora 800 MHz
Baterija Li-Polymer
BATERIJA
Kapacitet baterije 1540 mAh
Režim razgovora do 6 h 48 min
Stand by režim do 238 h
Ostalo vibracija, digitalni kompas, akcelerometar, vodootporan (do 1m za 30 m
GLAVNI
EKRAN
Tip ekrana
Broj boja
Rezolucija ekrana
Ostalo
POMOĆNI
EKRAN
Tip ekrana TFT (3.7 inča)
Broj boja (24-bit) 16.777.216 boja
Rezolucija ekrana 480x854 piksela
Ostalo osetljiv na dodir, Povšina otporna na ogrebotine, MOTOBLUR U
GLAVNA
KAMERA
Orjentacija sočiva sa zadnje strane
Broj pixela senzora 5 megapiksela
Rezolucija fotografije 2592x1944 piksela
Rezolucija videa da
Ostalo video zapis, LED blic, autofokus, stabilizacija slike
POMOĆNA
KAMERA
Orjentacija sočiva nema pomoćnu kameru
Broj pixela senzora
Rezolucija fotografije
Rezolucija videa
Ostalo
ZVUK
Zvučnik
Melodije
Format melodije mp3, aac, aac+, eaac+, wma, midi, wav
Ostalo spikerfon, fm radio prijemnik sa RDS-om, audio zapis, specijalan mikro
INTERNA
MEMORIJA
Kapacitet 2 GB (512 MB RAM)
Maksimalno podržano 32768 MB
EXTERNA
MEMORIJA
Formati microSD (Trans Flash)
Uz aparat Ne ide kartica
Menjanje kartice uz gasenje aparata
OPERATIVNI
SISTEM
Vrsta Android OS
Verzija v2.1 (Eclair) upgradable to v2.2
Formati mpeg4, H.263, H.264, wmv
JAVA
Profil MIDP 2.0
Konfiguracija čitač dokumenata, IP67 certified, Facebook, Twitter, MySpace aplikac
FUNKCIJE
Osnovne kalkulator, kalendar, štoperica, alarm, konverter
Napredne komandovanje glasom, pozivanje glasom,snimanje glasa
KOMUNIKACIJA
Kablom na microUSB v2.0, 3.5 inca audio
Bežično bluetooth v2.1 sa A2DP + EDR Tehnologija
Prenos podataka SM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), HSDPA
WAP pretraživač 2.0
Email protokol IMAP, POP3, SMTP, Microsoft Exchange, Push e-mail
Podržane tehnologije SMS, EMS, MMS, WiFi, GPS, SyncM
PODRŽANE
TEHNOLOGIJE
GPRS da, 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
EDGE da, 12
3G da, HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
Wlan da, Wi-Fi 802.11 b/g/n DLNA
Bluetooth da, v2.1 sa A2DP + EDR Tehnologija
USB i spikerfon da, microUSB v2.0, 3.5 inca audio
GPS da, sa GPS podrškom
SADRŽAJ PAKETA

Video

Dupli klik za punu rotaciju ili držite levi klik i pomerajte miša levo - desno.

Pitanja i odgovori

Upišite Vaše ime i prezime
Upiši pitanje
Upiši kod sa slike levo
 

POSTAVLJENA PITANJA I ODGOVORI:

Uputstvo za Motorola Defy bela

Preuzmi uputstvo