Call Centar: 066.6.000.555
Naziv telefona : Nokia N8 pink
Garancija na telefon : DA
Ukupan broj pregleda ovog modela : 14116 puta
Ovaj model trenutno nemamo na stanju

Opis modela Nokia N8 pink

Prvo sto se zapazi na ovom telefonu kada se uhvati u ruke je njegov odvažan dizajn i fantastična kamera od punih 12 Mpx sa HD videom.Nokia N8 ima tri zadatka: "biti lider u fotografijama, vratiti Symbian operativnom sistemu staru slavu i doneti opet u modu igranje "igrica" na telefonu. Ovaj telefon je zaista spreman za upotrebu, pogotovu za zahtevne korisnike.Kombinuje potpuno integrisano društveno umrežavanje, aplikacije WebTV, Ovi Maps i brojne opcije za prilagođavanje ličnim potrebama.

Nokia je iskusila ozbiljne probleme kada je u pitanju segment vrhunskih telefona u toku prošle godine. Razog je serija neuspešnih proizvoda koji nisu uspeli da dođu do srca korisnika (npr. Nokia N97, Nokia N97 Mini i Nokia X6); oni koji su kupili ove proizvode neretko su bili razočarani. U jednom intervjuu, Anssi Vanjoki, izvršni potpredsednik Nokia-e je pomenuo da je prodaja modela Nokia N97 visoka što je činjenica koja nije odgovarala istini. U drugom intervjuu, on je potvrdio da je njegova kompanija izgubila primat na tržištu vrhunskih modela ali da planira da se na njega vrati. U suštini ovo bi trebalo da bude omogućeno Symbian 3 uređajima. A Nokia N8 je prvi uređaj koji je viđen kao mogući koji će povratiti pozitivnu sliku kompanije Nokia. U pitanju je glavni model kompanije, prvi ikada proizvod baziran na Symbian 3 operativnom sistemu kao i foto rešenje, prvi Nokia uređaj sa 12MP kamerom. Kompanija je uložila dosta resursa u promociju; količina marketinških napora je značajno premašila one koji su postojali kada je u pitanju model Nokia N97 i biće značajni za tržište u celini.

Da li je ovaj model zaista glavni proizvod? Ovo pitanje mi je postavljeno priličan broj puta. Rekao sam da nije, jer nije tako pozicioniran od strane kompanije Nokia obzirom da u pitanju nije najskuplji Symbian telefon na svetu, što nije tačno. Cena po kojoj će se ovaj uređaj prodavati nije cena za jedan glavni proizvod kompanije. Poređenja radi, Nokia N97 košta dan danas, godinu dana nakon svog predstavljanja više od cene koja će karakterisati Nokia-u N8, tako da nema govora da je Nokia N8 glavni proizvod kompanije.

Da bismo izbegli dalju konfuziju, definisaćemo pojam glavnog proizvoda. Po mom mišljenju, glavni proizvod je onaj koji karakteriše maksimalna prodaja i/ili koji predstavlja kompaniju korisnicima, postajući njen zaštitni znak. To može biti proizvod iz srednjeg ili visokog segmenta, ali ne mora nužno biti najskuplji. Često, to je zaista najskuplji uređaj, ponekad nije jedinstven (npr. Nokia N97 i N900). U našem primeru, Nokia N97 je i najfunkcionalniji i najskuplji proizvod kompanije Nokia za prethodnu godinu, ukoliko se luksuzni model Arte ne uzme u obzir. Nokia N900 je na istom nivou, značajna je za imidž kompanije, ako je njena prodaja minimalna. Implicitni znak da su ova dva modela smatrana glavnim proizvodima su marketinške i PR aktivnosti kompanije. U ovom momentu, Wave (Bada) i Galaxy S (Android) su glavni modeli kompanije Samsung, dok je kada je u pitanju HTC to Desire, dok je kod Motorola-e to Droid/Milestone (iako postoje i MOTORIO, DROID 2 i neki drugi uređaji).

žimima, ekran može da sadrži 16 redova teskta. Postoje tri dostupne veličine fonta koje se mogu odabrati među opcijama telefona. Prilikom izlaganja direktnim sunčevim zracima boje blede, što je tipično.

U pitanju je jedan od prvih Nokia proizvoda koji podržava multi-touch (npr. u galeriji ili pretraživaču). Potrebno je da načinite specijalni pokret (npr. pokret kao da uštinete ekran za zumiranje) za zumiranje i udaljavanje. Ekran je kapacitvni sa kvaitetom izrade i ponašanjem sličnim kao kod modela Nokia X6. U većini situacija osetljivost je ok, ali se ipak nekada dešava da ekran ne reaguje na dodir (usled nedostatka softvera, analogno kao kod modela X6). Trenutno, Nokia nije u mogućnosti da kreira ekrane koji mogu da se uporede sa onima kompanije Apple u pogledu lakoće korišćenja ili sa Sasmung-ovim najnovijim modelima čija je odzivnost na dodir bliska onoj koju obezbeđuje iPhone. Ovo je manji problem i on neće biti primećen od većine korisnika. Ponovo bih želeo da naglasim da je u pitanju jedan od najboljih Nokia-inih ekrana i da će razlika u korisničkom doživljaju, naročito po pitanju upoređenja sa nekim ranijim modelima biti drastična za mnoge korisnike. U pitanju nije idealan ekran ali je veoma pristojan.

U suštini, Nokia N8 poseduje dobar ekran koji se ne može baš pohvaliti svojom rezolucijom ili opsegom boja ali je na pristojnom nivou kada se uzme perspektiva kasne 2010 godine. Ekran modela Apple iPhone 4 ima uporedivu dijagonalu ali višu rezoluciju, dok je ekran modela Samsung Wave superironije rezolucije, opsega boja i jačine osvetljenja. Razlika nije kritična za prosečnog korisnika; ekrani su na sličnom nivou što je vrlo važno za Nokia-u.

Nokia N8 i Apple iPhone4

Da zaključimo, u pitanju je odličan update za Nokia liniju ali ne i i značajan proboj na tržištu. U pitanju je svakako značajan i dobar model za Nokia entuzijaste odnosno samo interesantno foto rešenje za ostale. Ukoliko vam ova poslednja karakterstika nije prioritetna možete potražiti i druge proizvode. Za razliku od modela Nokia N95 ovo na žalost nije all-on-one rešenje. Nisam preterano oduševljen ovim telefonom i smatram model Nokia C7 atraktivnijim, dok se ne slažem sa njegovom cenom. Nokia N8 može da bude umeren magnet za mase i biće popularan usled relativno niske cene. Ovaj prizvod je ipak definitivno događaj za Nokia-u.

Sajt mobilnisvet.net je internet prodaja mobilnih telefona najpoznatijih svetskh brendova kao što su Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd. Mobilni svet je sajt sa 
jednostavnom idejom koji nastoji informisati posetioce o mobilnim telefoima, prodaji i cenama mobilnih telefona. Posetioci mogu direktno preko stranice modela videti specifikacije, video, 3d 
prikaz, upustvo i cene mobilnih telefona. Mobilni svet tezi da ima najveci izbor i najnize cene mobilnih telefina u Novom Sadu, Beogradu odnosno u Srbiji, a najniza cena izdvaja od drugih upravo 
mobilnisvet.net koji je iskljucivo internet prodaja renomiranih svetskoh proizvodjaca(Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd.). Online web shop sa Isporukom mobilni 
telefona je sirom Srbije, na Vasu adresu za 24h
Na našem sajtu su prikazani svi najaktuelniji novi modeli i cene koje se svakodnevno ažuriraju.

Mobilni telefon Nokia N8 pink prodaja po AKCIJSKOJ ceni: 0 dinara u Srbiji. Originalno fabričko pakovanje Nokia N8 pink mobilnog telefona sa garancijom. Isporuka po Srbiji za 24h. Pogledajte slike i detaljne karakteristike Nokia N8 pink telefona. Poručite telefonom ili online. Vaš mobilnisvet.net
OSNOVNI
PODACI
Poznat kao
Mreže 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA
Dimenzije 113.5 x 59 x 13 mm
Masa 135 grama
Oblik monoblok
Tastatura nema
Procesor ARM 11, 3D Graphics HW accelerator
Takt procesora 680 MHz
Baterija Li-Polymer BL-4D
BATERIJA
Kapacitet baterije 1200 mAh
Režim razgovora do 12 h 30 min (2G) / do 5 h 30 min (3G)
Stand by režim do 390 h (2G) / do 400 h (3G)
Ostalo vibracija, kompas, akcelerometar
GLAVNI
EKRAN
Tip ekrana AMOLED
Broj boja (24-bit) 16.777.216 boja
Rezolucija ekrana 360x640 piksela
Ostalo osetljiv na dodir
POMOĆNI
EKRAN
Tip ekrana nema
Broj boja
Rezolucija ekrana
Ostalo
GLAVNA
KAMERA
Orjentacija sočiva sa zadnje strane
Broj pixela senzora 12 megapiksela
Rezolucija fotografije 4000x3000 piksela
Rezolucija videa (720p) 1280x720 piksela
Ostalo video zapis, blic, autofokus
POMOĆNA
KAMERA
Orjentacija sočiva sa prednje strane
Broj pixela senzora
Rezolucija fotografije (VGA) 640x480 piksela
Rezolucija videa
Ostalo
ZVUK
Zvučnik
Melodije
Format melodije mp3, aac, wav
Ostalo spikerfon, fm radio prijemnik
INTERNA
MEMORIJA
Kapacitet 16384 MB
Maksimalno podržano
EXTERNA
MEMORIJA
Formati microSD (Trans Flash) maksimalno podrzano 32768 MB
Uz aparat ne ide kartica
Menjanje kartice bez gasenja
OPERATIVNI
SISTEM
Vrsta Symbian
Verzija
Formati aac, wav, mp3, mp4, wma, DivX, XviD, H.263, H.264, wmv
JAVA
Profil MIDP 2.1
Konfiguracija Facebook, MySpace, Twitter
FUNKCIJE
Osnovne kalkulator, kalendar, alarm
Napredne komandovanje glasom, pozivanje glasom
KOMUNIKACIJA
Kablom na USB 2.0 port, TV ulaz, 3.5inca audio, HDMI
Bežično bluetooth v3.0 sa A2DP
Prenos podataka GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s), HSDPA,
WAP pretraživač 2.0
Email protokol
Podržane tehnologije SMS, EMS, MMS, WiFi, GPS, SyncML
PODRŽANE
TEHNOLOGIJE
GPRS da, 33
EDGE da, 33
3G da,HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2.0 Mbps
Wlan Wi-Fi 802.11 b/g/n, UPnP technology
Bluetooth da, v3.0 sa A2DP
USB i spikerfon da,microUSB v2.0, USB On-the-go podrška , da 3,5mm,HDMI
GPS da, sa GPS podrškom, Nokia Maps 3.0
SADRŽAJ PAKETA

Video

Dupli klik za punu rotaciju ili držite levi klik i pomerajte miša levo - desno.

Pitanja i odgovori

Upišite Vaše ime i prezime
Upiši pitanje
Upiši kod sa slike levo
 

POSTAVLJENA PITANJA I ODGOVORI:

Uputstvo za Nokia N8 pink

Preuzmi uputstvo