Još tanji Samsung telefoni

Još tanji Samsung telefoni zahvaljujući novom HPX senzoru kamere

Još tanji Samsung telefoni zahvaljujući novom HPX senzoru kamere

Samsung je najavio novi proizvod u seriji senzora za glavnu kameru od 200 MP - ISOCELL HPX. Novi senzor takođe raspolaže pikselom od svega 0,56 mm i nastavlja da pruža slike ultra visoke rezolucije za korisnike pametnih telefona. U poređenju sa senzorom slike prethodne generacije od 0,64 mm, veličina piksela ISOCELL HPKS je smanjena za 12%, tako da sadrži 200 miliona piksela u optičkom formatu od 1/1,4 inča, što znači da se površina modula kamere može smanjiti za 20%, omogućavajući proizvođačima pametnih telefona da naprave još tanje uređaje.

ISOCELL HPX koristi  Tetra2pixel tehnologiju, koja može automatski da promeni tri režima osvetljenja u skladu sa svetlosnim uslovima: u dobro osvetljenom okruženju, veličina piksela se održava na 0,56 mm, prikazujući 200 miliona piksela; u okruženju slabog osvetljenja, četiri piksela (2×2) kombinovano, pikseli se konvertuju u 1,12 mm, prikazujući 50 miliona piksela; u okruženju sa zatamnjenim ambijentom, šesnaest piksela (4×4) se može kombinovati u jedan, pikseli se pretvaraju u 2,24 mm, prikazujući 12,5 miliona piksela. 

ISOCELL HPX koristi Super KPD rešenje za autofokus, koje omogućava da svi pikseli senzora slike budu opremljeni ultra brzim i ultra preciznim autofokusom. Tehnologija pruža mogućnost da jedno sočivo detektuje horizontalne i vertikalne fazne razlike u četiri susedna piksela, omogućavajući pametnim telefonima da preciznije i brže autofokusiraju. Pruža različite opcije snimanja video zapisa, podržava 8K video snimanje pri 30 FPS i besprekorni dual HDR u 4K i FHD režimima.