Call Centar: 066.6.000.555
Naziv telefona : Nokia E72 Braon
Garancija na telefon : DA
Ukupan broj pregleda ovog modela : 15917 puta
Ovaj model trenutno nemamo na stanju

Opis modela Nokia E72 Braon

Ovaj model se vise ne proizvodi, nema ga na stanju.
Ovaj model se vise ne proizvodi, nema ga na stanju.
Nokia E72 nudi savršenu ravnotežu oblika i funkcije svojim inovativnim dizajnom i vrhunskom tehnologijom. Nokia E72 je uređaj namenjen za integrisanu poslovnu i ličnu komunikaciju.
Ovaj model je uređaj visokih performansi sa sveobuhvatnom podrškom za prosleđivanje e-poruka, kamerom od 5 megapiksela visokog kvaliteta, intuitivnim optičkim NaviTM tasterom i potpuno integrisanom kompletnom tastaturom (QWERTY)

Do leta 2009 godine Nokia E71 je postala najbolje prodavani QWERTY bazirani telefon na svetu – u suštini, nijedan drugi uređaj nije mogao da ga dostigne po pitanju prodaje. Glavna osnova uspeha modela E71 jeste činjenica da nije bio pozicioniran isključivo kao poslovno rešenje – za veliki broj korisnika to je bio još jedan modni detalj sa poslovnim izgledom. Nokia je uspela da pogodi pravi balans između ovih elemenata. Sve u svemu, neko bi veoma lako mogao da svrsta Nokia E71 među najuspešnije QWERTY telefone u istoriji, a sigurno je da ne bi preterao. Na nekim tržištima ovaj telefon je praktično oformio tržište za QWERTY bazirane uređaje čime je zahtev za njima neviđeno povećan.

Drugi faktor koji je doprineo stabilnosti prodaje modela E71 jeste to što se njegova cena nije mnogo menjala u toku godine. Neko bi pomislio da će nakon jedne godine na tržištu sigurno izgubiti određeni udeo ali to nije slučaj sa ovim modelom. I dok je Nokia već obezbedila update kada se E71 tek pojavio, shvatili su da prisustvo E71 neće ostaviti puno prostora, pa su se tako suočili sa teškom dilemom te su nakon određenog razmatranja odabrali da više ne odlažu predstavljanje modela E72. Međutim, ekstremno sniženje cene modela E71 bilo bi u najmanju ruku pogrešno pa tako razlika u cenama ova dva modela nije velika. Postojanje dve skoro identične ponude na nekom drugom tržištu bilo bi fatalno ali Nokia je zabeležila potpuno drugačiji rezultat.

U suštini, korisničku grupu modela E71 čine tinejdžeri i poslovni ljudi – namerno je izostavljena grupa poznatih budući da je njihovo ponašanje isto kao i ponašanje tinejdžera.

I dok za prvu grupu promena uređaja ne bi bila zdrava odluka, druga strana definitivno više ceni funkcionalnost nad stilom. A to je upravo ono kako se neki korisnici na kraju odluče da zamene njihov E71 potpuno novim E72m – ovaj trend će naročito biti očigledan nakon što su neki već zamenili svoj E71..... novim Nokia E71 modelom. Ima i takvih! Međutim, sigurno je da neće biti puno korisnika koji će se odlučiti za novu verziju telefona. Većina prodaje modela E72 biće generisana od strane novih korisnika, onih koji nisu kupili originalni E71 zbog nekog razloga (imali su obavezujući ugovor, trebala im je bolja kamera ili nešto drugo). Po pitanju prodaje, Nokia odnos E71/E72 biće negde oko 2:1, što je u potpunosti opravdano kada je u pitanju cena.

Kada je u pitanju kvalitet poziva, nismo uspeli da utvrdimo nikakve razlike između E71 i E72. Međutim, njihove melodije zvona zvuče drugačije jer je kod modela E72 zvučnik drugačije pozicioniran. Postaviću stvari ovako: E72 zvuči malo prigušenije kada se nalazi u džepu ali je glasniji kada stoji na stolu. Sve u svemu, ništa zbog čega biste trebali da budete zabrinuti. Jačina vibracije se apsolutno nije promenila.

E72 poseduje drugačiji dizajn poklopca baterije, iako on nije značajno unapređen u odnosu na prethodnika – i jedno i drugo rešenje su prilično dobra.

Što se tiče drugih aspekata E72 je znatno brži, odnosno za 20% mu baterija duže traje (u poređenju sa E71). Većina zasluga za ova unapređenja ide FP2. Kada je u pitanju kamera iako nije zadivljujuća, opet je bolja u odnosu na E71.

Telefon takođe koristi Noise Cancelation sistem koji je implementiran u formi dva mikrofona – svaki analizira zvuke okruženja i blokira spoljne šumove. Kod modela E72 ova karakteristika radi veoma dobro nasuprot modelu Nokia E52 kod kojeg je softversko podešavanje ove karakteristike daleko od savršenog (iako Nokia obećava da će ovaj problem rešiti novim firmware-om).

Sa druge strane Nokia E72 je veoma privlačan telefon – kao update modela E71 on poseduje mnoštvo poboljšaja i unapređenja kao i više karakteristika – ukoliko pak ne možete da se odlučite koji model da kupite mi vam definitivno preporučujemo E72, osim ukoliko ne tražite neko jeftinije rešenje. Ovaj telefon se prodaje za isto novca koliko je koštao i E71 kada se pojavio na tržištu. Po mom miščljenju, ukoliko tražite QWERTY omogućeno rešenje, jedine opcije koje imate na raspologanju ovih dana su E71 i E72, obzirom da svaka druga ponuda zahteva određen stepen kompromisa.

Sajt mobilnisvet.net je internet prodaja mobilnih telefona najpoznatijih svetskh brendova kao što su Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd. Mobilni svet je sajt sa 
jednostavnom idejom koji nastoji informisati posetioce o mobilnim telefoima, prodaji i cenama mobilnih telefona. Posetioci mogu direktno preko stranice modela videti specifikacije, video, 3d 
prikaz, upustvo i cene mobilnih telefona. Mobilni svet tezi da ima najveci izbor i najnize cene mobilnih telefina u Novom Sadu, Beogradu odnosno u Srbiji, a najniza cena izdvaja od drugih upravo 
mobilnisvet.net koji je iskljucivo internet prodaja renomiranih svetskoh proizvodjaca(Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd.). Online web shop sa Isporukom mobilni 
telefona je sirom Srbije, na Vasu adresu za 24h
Na našem sajtu su prikazani svi najaktuelniji novi modeli i cene koje se svakodnevno ažuriraju.

Mobilni telefon Nokia E72 Braon prodaja po AKCIJSKOJ ceni: 0 dinara u Srbiji. Originalno fabričko pakovanje Nokia E72 Braon mobilnog telefona sa garancijom. Isporuka po Srbiji za 24h. Pogledajte slike i detaljne karakteristike Nokia E72 Braon telefona. Poručite telefonom ili online. Vaš mobilnisvet.net
OSNOVNI
PODACI
Poznat kao
Mreže 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA
Dimenzije 114 x 58 x 10 mm
Masa 128 grama
Oblik monoblok
Tastatura qwerty
Procesor ARM 11
Takt procesora 600 MHz
Baterija Li-Polymer fabricka oznaka (BP-4L)
BATERIJA
Kapacitet baterije 1500 mAh
Režim razgovora do 10h i 30min (2G) / do 4h i 30min (3G)
Stand by režim do 410 h (2G) / do 480 h (3G)
Ostalo vibracija, kompas
GLAVNI
EKRAN
Tip ekrana TFT (2.36 inča)
Broj boja (24-bit) 16.777.216 boja
Rezolucija ekrana 320x240 piksela
Ostalo
POMOĆNI
EKRAN
Tip ekrana nema
Broj boja
Rezolucija ekrana
Ostalo
GLAVNA
KAMERA
Orjentacija sočiva sa zadnje strane
Broj pixela senzora 5 megapiksela
Rezolucija fotografije 2592x1944 piksela, LED blic
Rezolucija videa (VGA) 640x480 piksela
Ostalo digitalni zoom, blic, autofokus
POMOĆNA
KAMERA
Orjentacija sočiva sa prednje strane
Broj pixela senzora
Rezolucija fotografije
Rezolucija videa VGA kamera za video poziv
Ostalo
ZVUK
Zvučnik
Melodije polifone
Format melodije mp3, aac, aac+, eaac+, wma, wav, ra
Ostalo spikerfon, fm radio prijemnik
INTERNA
MEMORIJA
Kapacitet 250 MB (256MB RAM) / (512 MB ROM)
Maksimalno podržano
EXTERNA
MEMORIJA
Formati microSD (Trans Flash) maksimalno podrzano 16384 MB
Uz aparat 2048 MB
Menjanje kartice
OPERATIVNI
SISTEM
Vrsta Symbian
Verzija 9.3, Series 60 3.2
Formati mpeg4, H.263, 3gpp
JAVA
Profil MIDP 2.0
Konfiguracija Facebook, MySpace, Twitter
FUNKCIJE
Osnovne kalkulator, kalendar, alarm
Napredne snimanje glasa
KOMUNIKACIJA
Kablom na microUSB v2.0, 3.5 audio
Bežično bluetooth v2.0 sa A2DP
Prenos podataka GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s), HSDPA
WAP pretraživač 2.0
Email protokol IMAP, POP3, SMTP, Microsoft Exchange, Lotus Domino
Podržane tehnologije SMS, MMS, Push-to-talk, WiFi, GPS, SyncML
PODRŽANE
TEHNOLOGIJE
GPRS da, 32, 100 kbps
EDGE da, 32, 296 kbits
3G da, HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA 2 Mbps
Wlan da, Wi-Fi 802.11 b/g, Nokia VoIP 3.0
Bluetooth da, v2.0 sa A2DP
USB i spikerfon : da, microUSB v2.0, 3.5inca audio
GPS da, sa GPS podrškom, Nokia Maps 3.0
SADRŽAJ PAKETA
  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • USB kabal
  • Slušalice
  • Futrola
  • Memorijska kartica 2Gb
  • Upustvo za upotrebu (U el. formi)
  • Pc Suite (U elektronskoj formi

Video

Dupli klik za punu rotaciju ili držite levi klik i pomerajte miša levo - desno.

Pitanja i odgovori

Upišite Vaše ime i prezime
Upiši pitanje
Upiši kod sa slike levo
 

POSTAVLJENA PITANJA I ODGOVORI:

Uputstvo za Nokia E72 Braon

Preuzmi uputstvo